Összeházasodik az álompár

Kimondja egymásnak a boldogító igent Alicia Vikander és Michael Fassbender, legalábbis így tudja a The Sun című brit bulvárlap. A ceremóniára jövő hónapban kerül sor Ibizán és állítólag nagy lesz a felhajtás, ám a nyilvánosságot kizárják, mert a páros arról híres, hogy minden eszközzel óvják magánéletüket. Az Oscar-díjas svéd színésznő (A dán lány) korábban azt nyilatkozta, hogy szeretne gyereket párjától, így aki szeret merészen kombinálni, az esküvő hírét akár össze is kötheti ezzel a kijelentéssel.

Michael Fassbendert hamarosan a Hóember című izgalmas thrillerben láthatjuk, ahol nyúzott nyomozót alakít, aki egy sorozatgyilkos nyomába ered. A film JoNesbo skandináv krimijéből készült, az író a film egyik executive producere is.

(The Snowman – hazai bemutató: 2017. október 12.)  Az internet népe fellázadt JenniferLawrence miatt

Hatalmas botrány tört ki, miután Sydney-ben JenniferLawrence képét festették rá egy híres graffitire egy ház falán. A kép a színésznő új filmjét, az anyám! című thrillert reklámozta, a gond csak az volt ezzel, hogy az „It'slike a junglesometimes” (Néha olyan, mint egy dzsungel) című művészi graffitire került, amely évek óta hozzátartozik a városképhez. A szentségtörést elkövető reklámcég a dühös internetes kommentek olvastán sűrű elnézést kért, és megígérte, hogy a graffitit készítő művésszel együttműködve helyreállítják az eredeti alkotást. Egy ismeretlen művész közben piros festékkel ráfújtaJenniferLawrence-re, hogy „Néha tényleg olyan, mint egy dzsungel – nincs semmi tisztelet”, ezzel fejezve ki a helyi közösség nemtetszését.

Az anyám! DarrenAronofsky (Fekete hattyú, Noé) thrillere, amely a címszereplő (JenniferLawrence) szemszögéből mutatja be, mi történik, amikor egy idilli otthonba hívatlan vendégek toppannak be. A hősnő titokzatos férjét Javier Bardem alakítja, a vendégek seregét pedig Michelle Pfeiffer és Ed Harris vezeti.

(mother! – hazai bemutató: 2017. október 19.)  Ezt már nem ússza meg GaryOldman: jár neki az Oscar

Napjaink egyik legkiválóbb karakterszínészét eddig nem kényeztették el díjakkal: Oscarra például csak egyszer jelölték aSuszter, szabó, baka, kémért, pedig GaryOldman számos felejthetetlen alakítással ajándékozta meg a közönséget. A kritikusok szerint azonban most végre eljött az ő ideje. Aki már látta a A legsötétebb óra című filmet, esküszik rá, hogyOldman hazaviheti majd érte az aranyozott szobrocskát. A színész Winston Churchillt alakítja, mégpedig karrierje legválságosabb időszakában. A frissen kinevezett miniszterelnöknek arról kell döntenie, hogy különbékét kössön-e a náci Németországgal, vagy Anglia minden erejét a háborúra összpontosítsa. A dunkirki katasztrófa után vagyunk, rosszul áll az angolok szénája, Göring légiereje szakadatlanul bombázza a szigetország nagyvárosait és úgy tűnik, küszöbön áll a szárazföldi invázió.

A kritikusok szerint a film hihetetlenül feszült pillanatokkal szegezi székhez a nézőt, ugyanakkor telítve van az oly felszabadító angol humorral, amely a legsötétebb órában sem hagyja el a szigetország lakóit. Az ítészek egyöntetű véleménye, hogy mind Oldman, mind Joe Wright rendező (Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet) karrierje csúcsára ért.

(DarkestHour – hazai bemutató: 2018. január 18.)Vulkánokkal támad az új Jurassic World?

Újabb hírmorzsa szivárgott ki a Jurassic World: Bukott birodalomról: a sztoriról még mindig nem sokat lehet tudni, de azt rebesgetik, hogy vulkáni tevékenység indítja be a cselekményt. Jelesül tűzhányók törnek ki a dinóknak otthont adó IslaNublaron, ezért az emberek kénytelenek beavatkozni. Az őslényeket más helyre szállítják, és persze hiba csúszik a számításba, s ennek folytán elszabadul a pokol. Hasonló helyzet állt elő a második Jurassic Park-filmben, az Elveszett világban, amelyben az elrabolt T-Rex kiszabadult és átrendezte San Diegót. Persze nem valószínű, hogy az új dinós filmben hozott anyagból dolgoznának, tehát bőven lehet meglepetésekre számítani. A filmet már leforgatták, jelenleg az utómunka fázisában van.

(Jurassic World: FallenKingdom – hazai bemutató: 2018. június)